The snow web

Climate change and the effects of global warming set the tone for the artistic installation that, during the Snow Carnival celebrations, in February, covered the center of Covilhã in white. The structure, designed by artist Luís da Cruz, aimed to encourage critical thinking about the environment and what can be done to preserve what remains of our natural resources.

The artistic structure had the collaboration of schools and various institutions in the municipality of Covilhã, namely the Agrupamento de Escolas “A Lã e a Neve”, Agrupamento de Escolas Frei Heitor Pinto, Agrupamento Escolas Pêro da Covilhã, Agrupamento Escolas do Teixoso, Escola Profissional Agrícola Quinta da Lageosa, APPACDM, Escola Secundária Campos Melo EPABI, Escola Secundária Quinta das Palmeiras, Banda da Covilhã, Casa do Menino Jesus, Fundação Imaculada Conceição, Conservatório de Música da Covilhã, Associação Centro Social Sagrado Coração de Maria do Ferro, Santa Casa da Misericórdia da Covilhã, Estabelecimento Prisional da Covilhã and Grupo Vitória de Santo António.